středa 9. dubna 2014

Plurk- sociální síť tak trochu Facebook a trochu Twiter

Plurk je celosvětově rozšířená sociální síť, kterou používají uživatelé zejména v jihovýchodní Asii a USA, v České republice má už také své pravidelné uživatele.

Plurk se nejvíce podobá Twitteru. Můžete sdílet tak své pocity, nálady a informace o tom, co, kde a s kým právě děláte(má to své omezení zpráva může obsahovat 140 znaků. Do zpráv můžete vložit smajlíky obrázky nebo třeba videa z Youtube.

Své zprávy (mikroblogy) vkládáte do plurku jako v jiných sociálních sítí.Vidí je vaši prátelé nebo jen lidé kteří vás sledují.Zajimavostí plurky se zobrazují na časové ose(viz.obrázek) tím se stává velmi přehledný.Dále pod mikroblogem , který byl založen se může pokračovat v diskuzi.

Plurk má v sobě ještě o proti jiným sociálním sítím v sobě takzvanou Karmu. Karma vám stoupá tím čím víc mikroblogů napíšete (tím se vám i otvírají ocenění) , když nejste aktivní karma vám začne klesat.
Plurk jde propojit z dalšíma sociálníma sítěmi , to znamená když něco napíšete na plurku tak se vám zpráva může třeba objevit i na twitru. 
Registrace je velmi jednoduchá na adrese http://www.plurk.com/ kliknete na registred.Zde vyplníte nick, jméno,přímení, heslo a něco o sobě do profilu.Plurk podporuje i český jazyk stačí ho vlevo dole přepnout z english na češtinu.
Jestli chcete můžete si mě na Plurku přidat mám nick Kankys http://www.plurk.com/Kankys .Pozor jen na jednu věc koho si přidáváte do přátel, když dostanete odmítnutí od žádaného tak vám klesá karma.
Plurk je táké na všechny mobilní platformy (android,iOS ,windows 8, Blackberry) stáčí hladat slovo Plurk ve svém marketu.

Pokud budete mít někdo zájem mohu doplnit pár triků a rad k této síti, nebo budete li mít dotaz určitě ho napište.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Blogger news

Blogroll

About